srssersssdgimvssmicdsd

Šolski center bere Cankarja

V petek, 5. 10. 2018, smo v okviru projekta Nacionalni mesec skupnega branja v dvorani Gaudeamus brali Cankarja. Dogodek je bil pripravljen kot okrogla miza z naslovom Šolski center Velenje tudi bere Cankarja. Sodelovali so dijaki vseh letnikov Gimnazije, Elektro in računalniške šole ter Šole za storitvene dejavnosti, ki bodo tekmovali za Cankarjevo priznanje.

V prvem, skupnem delu, je po kratkem uvodu dr. Nataša Meh Peer spregovorila o identiteti, saj je letošnja krovna tema tekmovanja za Cankarjevo priznanje dediščina identitete. V drugem delu prireditve, so se dijaki razdelili v dve skupini (prvi in drugi letniki skupaj, tretji in četrti letniki skupaj). Prva skupina je ostala v dvorani Gaudeamus, kjer so brali in interpretirali tri črtice (Peter Klepec, Kostanj posebne sorte, Kralj Matjaž) iz zbirke Podobe iz sanj. Tretji in četrti letniki so se preselili v knjižnico, kjer so brali odlomke iz Martina Kačurja, po branju pa se je med njimi razvila zanimiva in razgreta debata o slovenski identiteti, idealizmu Martina Kačurja, aktualnosti besedila danes ter odnosu Cankarja in njegovega ¨junaka¨ do žensk.

Dogodek Beremo skupaj, ki je letos potekal prvič tako na nacionalni ravni kot tudi na Šolskem centru Velenje, je tako izpolnil svoj namen, saj smo brali in bili skupaj.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Knjižnica Šolskega centra Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660